Türkiye’de yaşayan mühendis arkadaşlar,

Red Hat uzaktan çalışma imkanı sunuyor.

Not: orjinalini şuraya yazmıştım bu yazının, kendi blog’uma sonrasında aktarıyorum

Büyük bir şirketten bahsediyoruz, imkanları da büyük tabii ki. Şu anda hızlı bir büyüme içerisinde Red Hat ve oldukça kaliteli işler yapılıyor burada.

Red Hat Enterprise Linux, JBoss ürünleri, WildFly, CentOS, Hibernate Red Hat’te insanların çalıştıkları projelerden bazıları.

Ben de Red Hat Mobile Application Platform ekibinde çalışıyorum (senior software engineer olarak).

Ben İKcı değilim, sadece Red Hat’te çalışan Türk mühendis sayısını artırmak için böyle bir duyuru yapmak istedim. Sonuçta ne kadar çok bu şekilde çalışan olursa, Türkiye teknoloji sektörü o kadar yatırım alır ve bu da daha çok iş imkanı ortaya çıkarır. İş gücü olarak oldukça kaliteli bir işgücü var Türkiye’de (en azından yazılmcılar) ve bunu tüm dünyaya açık hale getirmeyi kendime kişisel bir gaye edindim.

https://jobs.redhat.com adresinden işlere bakabilirsiniz.

Sadece remote olarak girilmiş işlere değil, diğer işlere de başvurabilirsiniz. Tanıdığım recruiterlara sordum ve özellikle middleware engineering pozisyonlarının remote olarak girilmemişse de Türkiye’deki çalışanlar için uygun olabileceğini söylediler.

Red Hat başvuruları çok profesyonelce ele alıyor, onu da söyleyeyim. Oldukça sade bir başvuru süreci var, 100 tane form doldurmanızı istemiyorlar. Mülakat süreci de şu ana kadarki gördüğüm en mantıklısı. Ufak bir proje verdiler mesela bana, bir kaç günde yapmam için. Ve tamamen iş ile alakalı şeyler (bir otobüse ne kadar futbol topu sığar tarzı saçma sorular yok).

Bana da ulaşabilirsiniz şirket/pozisyon/imkanlar vs hakkında bilgi almak için. Yukarıda da yazdığım gibi, kendime gaye edindiğim için her türlü yardıma hazırım.

Önümüzdeki günlerde bir tane de “Türkiye’den Red Hat’e uzaktan çalışmak nasıl?” diye bir yazı yazacağım. O yazıda evden çalışmanın artıları, Red Hat’in imkanları, yapılan işlerin kalitesi vs hakkında bahsedeceğim.

GÜNCELLEME: Bir SSS yazısı yazdım burada