Bu sayfada da Chevrolet Tahoe zaman ayarından bahsedeceğim.

Bu araçlarla ilgili edindiğim bilgilerden topladığım yazıların tamamı şurada:

Tahoe 96-98 Alacaklar veya Sahipleri İçin Bilgi ve İlk Yapılacaklar

Sigortalar

Bir gün yağmur yağıyorken silecekleri çalıştırdım. Silecek 1-2 defa çalıştı sonra durdu. Aynı koldaki sinyaller çalıştığı için sinyal/silecek kolunun bozulmadığını anladım.

Aracın kaputu açıp onu tamir et bunu kontrol et diye çok oynadığım için, silecek motoruna giden kablo falan yerinden oynadı diye düşündüm. Önce kabloyu çıkardım taktım, fayda etmeyince silecek kontrol devresini kutusundan çıkardım ve şişmiş direnç, kondansatör vs. var mı diye baktım. Birşey bulamayınca herşeyi geri taktım ve denedim yine çalışmadı.

En son eve giderken, sigortalara bakmak geldi aklıma. İlk yapılacak şeyi en son yaptım. Önce bilemediğim için motor kaputunun altındaki sigorta kutusuna baktım ve orada sileceklerle ilgili bişey göremedim. Bunu sigorta kutusu kapağındaki hangi sigortanın hangisi olduğunu yazan şekilden anladım.

Sonrasında sürücü tarafındaki kapının birleşme yerindeki kapağı çıkardım ve oradaki sigorta kutusundan silecek sisteminin sigortasını söktüm. Zaten yanmış görünüyordu ama voltmetre ile iki ucun açık devre olduğunu farkettim ve elimdeki başla bir sigortayla değiştirdim.

Silecekler tekrar çalışmaya başladı.

Tavsiyem, aracınızın sigortalarını kabaca bir kontrol edin. Benim araçta 10 amperlik sigorta takılmış buldum silecek sistemininkini, 25 amperlik diye kutu kapağında yazmasına rağmen. Diğer sigortaları da sigorta kutusu kapağında yazan amper değerlerine göre değiştirdim.

Aynısını kaputun altında, sürücü tarafında olan sigorta kutusu için yapmanızı tavsiye ederim.